17-20/04 ΠΑΣΧΑ 2020 ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

17-20/04 ΠΑΣΧΑ 2020 ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 17-20/04 ΠΑΣΧΑ 2020 

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

 

ΗΜΕΡΑ 1η(Μ. Παρασκευή): Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:00.Με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό συνεχίζουμε για την Τρίπολη όπου θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Βασιλείου για την παρακολούθηση της Αποκαθήλωσης του Κυρίου.Φαγητό το μεσημέρι στο Γύθειο.Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην Νεάπολη Λακωνίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LIMIRAMARΕ***,δείπνο και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιτάφιου στον ιερό ναό Αγ. Τριάδος. Διανυκτέρευση.

 ΗΜΕΡΑ 2η(Μ. Σάββατο): Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα ή σπήλαιο Καστανιάς. Ανηφορίζοντας από τη Νεάπολη, την όμορφη«Νύμφη του Λακωνικού», με τη μοναδική παραλία και την απέραντη αμμουδιά ο δρόμος μάς φέρνει στο Παραδείσι. Αιωνόβια πλατάνια και γάργαρα νερά δημιουργούν μια όαση δροσιάς δίπλα στο βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας της Παραδεισιώτισσας. Φτάνουμε στην Καστανιά, ένα γραφικό χωριό, ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους, με νωπή ακόμη στα χείλη των κατοίκων του την ιστορία της καταστροφής του από τους κουρσάρους. Με πολλές πηγές και κήπους γύρω του, αμπέλια και ληνούς αρχέγονους, βυζαντινές εκκλησίες, το Επιδήλιο, το αναπαλαιωμένο λιοτριβιό. Στον Άγιο Ανδρέα η ιστορία και η ομορφιά της φύσης συναντιούνται, δένονται αρμονικά! Από τη μια μεριά ο βυζαντινός ναός του Αγίου Ανδρέα, με τις μορφές των Αγίων στους τοίχους βεβηλωμένες από τους κατακτητές που πέρασαν παλιά από εδώ, και από την άλλη το θαύμα της φύσης, το Σπήλαιο Καστανιάς. Η περιήγηση του Σπηλαίου έχει γίνει βατή και άνετη. Μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει τις γωνιές, τις οροφές και τα σαλόνια, τις θριαμβικές μορφές, τα φανταστικά τοπία, τις μινιατούρες, βουνών και κοιλάδων, τη σιωπηλή τάξη που δημιούργησε η φύση δουλεύοντας εκατομμύρια χρόνια για να φτιάξει αυτό τον ιδιότυπο υπόγειο παράδεισο. Το Σπήλαιο είναι πλέον έτοιμο να μας δείξει τους θησαυρούς του και να μας μαγέψει με την ομορφιά του. Μετά την επίσκεψή μας στο εντυπωσιακό σπήλαιο, επιστρέφουμε στην Νεάπολη για να συνεχίσουμε την μέρα μας με την ιστορική, φημισμένη και πανέμορφη Μονεμβασιά.                                                         

Η βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», το «Υπερνεφελές Κάστρο» του Μοριά, το «Περιώνυμον Άστυ» του Αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β’, η «Θεόσωστος Πόλη» των Παλαιολόγων του Μυστρά, το «Μενεξέ Καλεσί» των Τούρκων, το «Λουλούδι της Μονεμβασιάς», η «Ανθομύριστη Καστροπολιτεία» του Νότου,  στέκει καρτερικά στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνικής γης, μεταφέροντάς μας σε ένα ονειρικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Κυρίου στην εκκλησία της Νεάπολης και επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα γευθούμε το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

ΗΜΕΡΑ 3η(Κυριακή του ΠΑΣΧΑ):Ημέρα ελεύθερη στο ξενοδοχείο μας όπου μετά το πρωινό θα ψήσουμε τον παραδοσιακό οβελία στον κήπο του ξενοδοχείου με μουσική, μεζεδάκια και ουζάκι ατενίζοντας τον Λακωνικό κόλπο. Το απόγευμα μια βόλτα στην Ελαφόνησο θα μας κλείσει την μέρα με τον ομορφότερο τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η(Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ):Αναχωρούμε για την Αθήνα. Στάση για καφε καθ' οδόν.Επίσκεψη στη Μονή Λουκούς.Στάση για φαγητό στο Άστρος Κυνουρίας.Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :    

310€ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

250€ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΑΤΟΜΟ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο LIMIRA MARE***

3 πρωινά σε μπουφέ

Νηστίσιμο δείπνο Μ. Παρασκευής

Αναστάσιμο δείπνο Μ. Σαββάτου

Πασχαλινό γεύμα

Μετάβαση και επιστροφή με υπερπολυτελές πούλμαν

Αρχηγός

Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ο φόρος διανυκτέρευσης 1,5€ ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση

Εισιτήρια του Σπηλαίου και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.

 


DateLengthPrice
Dates1 Length1 Price1
Dates2 Length2 Price2
Dates3 Length3 Price3
Dates4 Length4 Price4