31/08-06/09 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝO RELAX ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

31/08-06/09 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝO RELAX ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Η Αμοργός το νησί του ''απέραντου γαλάζιου'' , μακρόστενο νησί με δύο φυσικά λιμάνια τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Ξεχωρίζει για τον αρχαιολογικό της πλούτο, τη λαική αρχιτεκτονική και τα τοπικά έθιμα. Διάσπαρτα ερείπια και αξιόλογα ευρήματα μαρτυρούν τη συνεχή κατοίκηση από την προιστορική εποχή. Το νησί της Μινώας, της Αρκεσίνης και της Αιγιάλης, γνώρισε ιδιαίτερη ακμή την περίοδο του κυκλαδίτικου πολιτισμού, ανέπτυξε το εμπόριο και την ναυτιλία, τις τέχνες και τα γράμματα.

Ημέρα 1η Πειραιάς- Κατάπολα(Αμοργός)
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 05:30 πμ για το λιμάνι του Πειραιά.Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο καράβι. Διασχύζοντας το Αιγαίο φθάνουμε σε ένα απο τα δύο λιμάνια του νησιού τα Κατάπολα(περίπου 15:30).Από εκεί συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας.Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελέυθερος χρόνος για κολύμπι ή για μια πρώτη γνωριμία με την Αιγιάλη. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Θωλάρια-Λαγγάδα
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και το Βυζαντινό μουσείο στο χωριό Θωλάρια.Συνεχίζουμε με το χωριό Λαγγάδα όπου θα δούμε τις εκκλησίες της Αγίας Σοφίας και της Αγίας Κυριακής. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε κάποιο χωριό της επιλογής μας.Μετά το φαγητό μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο , ξεκούραση.Δείπνο-Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Παναγία Χοζοβιώτισσα- Χώρα
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας το οποίο είναι χτισμένο επάνω σε βράχο 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και έγινε ανακαίνιση το 1088 από το βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό. Επίσκεψη στο Βυζαντινό μουσείο της Μονής που βρίσκεται σε φυσικό σπήλαιο. Από εκεί συνεχίζουμε για τη Χώρα όπου θα υπάρχει ελέυθερος χρόνος για βόλτα, καφέ , φαγητό. Η Χώρα με 330 κατοίκους είναι χτισμένη στο κέντρο του νησιού στη ΝΑ πλευρά του όρους προφήτη Ηλία ανάμεσα σε μικρούς λόφους αθέατη από τη θάλασσα για το φόβο των πειρατών , που τα αρχαία χρόνια ήταν η μάστιγα για τα νησιά.Η όμορφη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, οι πολλές εκκλησίες, τα στενά δρομάκια στολισμένα με γλάστρες και τα λουλούδια κάνουν τη Χώρα μοναδική. Επιστροφή το απογευματάκι στο ξενοδοχείο μας.Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Κατάπολα-(Μαλτέζι)
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα Κατάπολα το δεύτερο λιμάνι της Αμοργού. Οι ιστορικές εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας της Καταπολιανής δεσπόζουν στο νησί. Από εκεί όποιος θέλει μπορεί να πάει στο απέναντι νησάκι (Μαλτέζι) για να κάνει το μπάνιο του με μικρά βαρκάκια(με μικρό κόστος). Το μεσημεράκι μετά το φαγητό μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Άγιος Πάυλος- Νικουριά
Βόλτα μέχρι την παραλία του Αγίου Πάυλου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε εκεί ή να πάρουμε βαρκάκι(ατομικά έξοδα) για την αμμουδερή παραλία του μικρού νησιού που βρίσκεται αντικριστά στην Νικουριά.Το μεσημεράκι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Γεύμα μεσημεριανό σήμερα και το βράδυ θα δειπνήσουμε βλέποντας το ηλιοβασίλεμα σε κάποιο κοντινό χωριό.

Ημέρα 6η Ελεύθερος χρόνος-Ξεκούραση
Εφόσον η εκδρομή μας είναι κυρίως για relax αφήνουμε τη τελευταία μέρα κενή , ώστε ο καθένας να περάσει τη μέρα του όπως εκείνος επιθυμεί, διότι η αναχώρηση μας την επόμενη μέρα θα είναι στις 05:00 πμ απο το ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 7η Αναχώρηση
Αφού πάρουμε το πρωινό μας , αναχώρηση ΑΥΣΤΗΡΑ στις 05:00 διότι το καράβι μας αναχωρεί στις 06:00 από τα Κατάπολα.Επιβίβαση στο καράβι και επιστροφή στο λιμάνι του Πειραά περίπου στις 15:00 και από εκεί επιβίβαση και επιστροφή στου Ζωγράφου.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

375€ σε δύκλινα δωμάτια

450€ σε μονόκλινα

Περιλαμβάνονται :6 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Lakki village,
Πρωινό και ένα γεύμα(ημερησίως)
Οικονομικές θέσεις καραβιού(BLUE STAR)
Πούλμαν- Ξεναγήσεις
Αρχηγός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται: Οι εισόδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, βαρκάκια(για τη μετάβαση στα νησάκια)

 


DateLengthPrice
Dates1 Length1 Price1
Dates2 Length2 Price2
Dates3 Length3 Price3
Dates4 Length4 Price4